Gastouderbureau Het Biggetje


Gastouders per regio

Informatie

 

Facebookpagina GOB Het Biggetje

GASTOUDERBUREAU HET BIGGETJE
ook bekend als gastouderbureau Zeeland


 

GrethaGRETHA (Serooskerke)

Even voorstellen
Ik ben Gretha Begthel (1960), getrouwd met Wim Jakobsen. Samen hebben we 4 kinderen die allen uitwonend zijn. Wij wonen in een leuk ruim huis met een ruime tuin in Serooskerke. Boven is er een kinderkamer voor de oppaskinderen die nog een slaapje doen en een ruimte voor de grotere kinderen om te spelen en te chillen. Beneden  in de kamer is een aparte speelhoek voor de kinderen en eventueel een box voor de kleinsten.

Er is ruime keuze in spelletjes, puzzels en knutselspullen  en een boekenkast met kinderboeken. Een mand met stripboeken waar ze uit kunnen kiezen om lekker zelf te lezen. In de tuin is volop ruimte met een klimrek, zandbak, trampoline en voldoende buitenspeelgoed om lekker te kunnen spelen.

 

Er wordt gewerkt met het VVE-programma KIKI.

Mijn achtergrond
Mijn opleiding is MSPO/gezinsverzorgende, na de opleiding heb ik een aantal jaren als gezinsverzorgende bij Stichting Walcheren en later als klassenassistente op de Mytylschool Zonneveld gewerkt.

Van 2005 tot en met 2011 werkte ik als gastouder via de Kinderopvang Walcheren. Per 1 april 2006 ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam als franchisegastouder. Per 1 januari 2012 werk ik als franchisegastouder via gastouderbureau Het Biggetje in Biggekerke.

Geborgenheid, warmte en zorg voor elkaar
De opvang heet "Kinderopvang Matroesjka". Matroesjka’s zijn Russische poppetjes die in elkaar passen. Ze zijn het voorbeeld van geborgenheid, warmte en zorg voor elkaar. En het zijn allemaal verschillende maten, net zoals mijn opvangkinderen.

Sinds 2000 zijn wij om het jaar gastgezin voor Tsjernobylkinderen uit Wit-Rusland die hier 2 maanden op gezondheidsstage komen. Ondertussen hebben wij een band met Wit-Rusland gekregen en daarom heb ik  voor  de naam Matroesjka gekozen. Vanaf 2000 zijn wij gastgezin geweest voor 13 meisjes uit Wit-Rusland, voor het laatst in mei en juni 2014.

 

Van maandag t/m donderdag vang ik kinderen op variërend in leeftijd van 0  tot 12 jaar. Hiervan komen een aantal kinderen op vaste tijden en een klein aantal flexibel.

 

De opvang bestaat grotendeels uit voor- en na schoolse opvang. De kinderen gaan naar basisschool de Wegwijzer in Serooskerke en peuterspeelzaal de Vrolijke Keet. De kinderen worden indien nodig naar de gymnastiek, muziekles gebracht en gehaald en als het zo uitkomt ga ik met ze mee naar zwemles.


Fijn om ze te zien groeien
Het is een fijn gevoel om de kinderen te zien ontwikkelen tot eigen persoontjes, groeien en hen hierin emotionele veiligheid, structuur, verzorging en een veilige omgeving te kunnen bieden. Hierbij wordt ook aangeleerd om te leren omgaan en samenwerken/spelen met andere kinderen en volwassenen. De omgangsvormen en gedragsregels worden spelenderwijs aangeboden zodat de kinderen leren begrijpen hoe met anderen om te gaan en wat er in bepaalde situaties van hen wordt verwacht.

 

Er is altijd ruimte om te knutselen, voor te lezen, spelletjes te doen, te puzzelen, buiten te spelen en natuurlijk de verkleedkist te gebruiken. In de zomer gaan we naar het zwembad, het strand of een buitenspeeltuin. In de andere vakanties bezoeken we een indoor speeltuin, museum of gaan naar het bos. De kinderen mogen, als er ruimt is in de opvang, een vriendje/vriendinnetje te spelen hebben en we bezoeken vaak de speeltuin hier op het dorp of we gaan fietsen.

Contact
Mijn telefoonnummer is 06-4097 4457 en mijn e-mail adres is matroesjka@zeelandnet.nl. Helaas heb ik de komende tijd geen plaats.


U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan nvandenberg@hotmail.com
Copyright © 2015 Gastouderbureau Het Biggetje
Gastouderbureau Het Biggetje